BalanCed

NOVICE

VABLJENI NA DELAVNICO RECIKLAŽE: IZDELAJ SAM/A

Na delavnici Izdelaj sam_a, bomo ustvarjali reciklažo s šivanjem nosilne vrečke iz barvitih rabljenih zaves za večkratno uporabo.

Delavnica bo v ponedeljek, 25. septembra, od 16.00 do 19.00, v prostorih Kreativnega centra BalanCed, Tomažičev trg 2, Koper.

Delavnica bo potekala v dveh delih:

  • V prvem delu se boste naučili pripraviti kroj za nosilno vrečko. 

  • V drugem delu boste svojo vrečko sešili iz zavese. Ob tem boste spoznali dodatke za šiv in robljenje, osnovna pravila šivanja s strojem in pomembnosti reciklaže šivanih izdelkov.

Za delavnico je potrebno poznavanje priprave stroja za šivanje (napeljava sukancev). 

Rabljene zavese dobite na delavnici, pribor in šivalni stroj pa si boste izposodili na delavnici. Vi s seboj prinesite predvsem dobro voljo, ustvarjalnost in željo po novih znanjih. Izdelki, ki bodo nastali, pa ostanejo vam. 

Delavnica je brezplačna in se izvaja v okviru projekta BalanCed – Usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Projekt sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega  finančnega mehanizma 2014-2021 ter pripadajočo slovensko udeležbo.

POMEMBNE INFORMACIJE:

Delavnica je namenjena posameznikom, ki bi si želeli pridobiti nekaj osnovnih znanj o reciklaži ter se zraven zabavati in ustvarjati. S svojo nosilno vrečko boste prihranili veliko plastičnih vrečk in bili prijazni do okolja. 

Število mest je omejeno na štiri udeležence. 

Prijave zbiramo do 20. septembra 2023, prijavite se TUKAJ

V oktobru, novembru in decembru bomo izvedli še tri delavnice reciklaže.

Za več informacij smo vam na voljo na info@vcentru.si in na Facebook strani BalanCed.

Vabljeni k prijavi in se vidimo v prostorih Kreativnega centra!