BalanCed

KAJ PONUJAMO

PONUDBA USTVARJALNIH DELAVNIC ZA ODRASLE IN OTROKE

ŠOLA KERAMIKE PO MERI

Spoznali boste različne tehnike prostoročnega oblikovanja gline, kot so ščipanje, lepljenje, gradnja z valjanimi ploščami, gradnja s trakovi in kačicami, dekoriranje z oksidi, engobami in podglazurnimi barvami, tehniko glaziranja in različne načine žganja. Pridobili boste vsa osnovna znanja za samostojno delo z glino. Predznanje ni potrebno.

Delavnice oblikovanja gline

V krajših delavnicah boste spoznali eno ali dve tehniki oblikovanja gline, predvsem pa boste domov odšli z novim unikatnim izdelkom. Ustvarjali bomo na določeno temo in si izdelali krožnik, šalčko za kavo, nakit in druge uporabne in dekorativne izdelke. Predznanje ni potrebno.

Odprti prostor (drop in)

V Kreativnem centru lahko oblikujete in ustvarjate z glino tudi samostojno. Drop in je namenjen vsem, ki ste se z glino že srečali in imate osnovna znanja za prostoročno oblikovanje gline in delo na vretenu. Začetniki na vretenu pa lahko rezervirate individualno mentorstvo. V ceno je vključena glina, barve za poslikavo, glazure, uporaba orodja in lončarskih vreten ter dve žganji izdelkov. 

 

Začetni tečaj lončarstva

Tečaj obsega šest srečanj, ki trajajo tri ure Predznanje ni potrebno. Naučili se boste glino pripraviti, jo centrirati na lončarskem vretenu ter oblikovanja osnovnih oblik. Sledi struženje delno posušenih izdelkov, biskvitno žganje in glaziranje.

Tečaj poteka v manjši skupini, kar omogoča prilagajanje napredku vsakega udeleženca. Med srečanji je priporočljiva vaja v odprtem prostoru.

Nadaljevalni tečaj lončarstva

Tečaj obsega štiri intenzivna srečanja, ki trajajo tri ure ter dodatno srečanje, namenjeno glaziranju. Tečaj je primeren za udeležence s predznanjem. Učimo se zahtevnejših oblik, vrtimo večje količine gline in veliko vadimo, saj je vaja ključ do uspeha. 

Med srečanji je priporočljiva vaja v drop in odprtem prostoru.

TEAM BUILDING Z GLINO

Poleg učenja različnih tehnik oblikovanja gline je lahko glina odličen medij za sprostitev, razvijanje in učenje veščin spoprijemanja z vsakdanjimi življenjskimi izzivi in spodbujanje lastne ustvarjalnosti in samoizražanja. Poudarek je na samem kreativnem procesu, kjer vas z različnimi aktivnostmi spodbujamo k izražanju z umetnostjo. Delavnice so primerne za grajenje timov v organizacijah. Izvajamo jih v Kreativnem centru ali v organizacijah. Vaš interes nam sporočite na elektronski naslov: info@vcentru.si.

OTROŠKE IN DRUŽINSKE DELAVNICE

V Kreativni center vabimo otroke ali družine k skupnemu ustvarjanju in dobremu počutju.

KREATIVNA PRAZNOVANJA

V Kreativnem centru lahko praznujete rojstni dan, dekliščino ali druge pomembne jubileje. Prilagodimo se vašim željam, zato vas vabimo, da nas kontaktirate na: info@vcentru.si.

Delavnica fotografije

Delavnice so namenjene pridobivanju osnovnih znanj s področja fotografije. Vključujejo fotografiranje na teme, ki so povezane s samim projektom. Teme kot so: prosti čas, ravnovesje, moj hobi in druge vsebine.

Znotraj posamezne teme se udeleženci učijo osnov fotografije, kompozicije in spoznavajo različne vrste fotografije. Udeleženci si v Kreativnem centru lahko v sodelovanju z mentorjem delavnic postavijo razstavo fotografij.

Delavnice v sodelovanju z lokalno skupnostjo

V program so vključene različne kreativno izobraževalne delavnice in delavnice s področja samooskrbe, kulturne dediščine, spoznavanja in priprave zelišč, in dobrega počutja. Delavnice izvajajo različne organizacije in lokalni prebivalci s posebnimi znanji.

Želimo, da je kreativni center izmenjevalnica znanja in da lokalne organizacije in prebivalci aktivno sodelujejo pri oblikovanju in izvajanju programa.