BalanCed

NOVICE

VABIMO K UDELEŽBI: KONFERENCA IN DELAVNICE “USKLAJEVANJE RAVNOVESJA MED POKLICNIM IN ZASEBNIM ŽIVLJENJEM”

Pridružite se nam na konferenci “Usklajevanje ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem,” ki bo v četrtek, 16. novembra 2023, od 10.00 do 12.45, v Grand hotelu Koper. 

Namen konference je v javnosti odpreti dialog o različnih nosilcih odgovornosti za dobro usklajevanje različnih sfer življenja. V družbi organizacij in podjetij, ki slednje že izvajajo, boste spoznali primere dobrih praks in iniciativ s področja usklajevanja ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem. 

Konferenca bo združila vodje, mentorje in zaposlene v javnem in zasebnem sektorju, predstavnike in predstavnice nevladnih organizacij in vse, ki jih zanima, kako podpreti zaposlene in njihove družine pri boljšem upravljanju z izzivi, podpreti organizacije v skrbi za svoje zaposlene, krepiti kompetence kreativnosti pri zaposlenih in na splošno raziskati učinke bogatenja med poklicnim in zasebnim življenjem.

PROGRAM

Dogodek bomo izvedli v dopoldanskem in popoldanskem delu. 

DOPOLDNE 

10.00 – 10.05 Uvodni nagovori 

10.05 – 10.20 Predstavitev projekta BalanCed 

10.20 – 11.20 World cafè: pogovor v skupinah o pomenu ravnovesja med poklicnim iz zasebnim življenjem

11.20 – 12.20 Predstavitev primerov dobrih praks:

  • Polona Torkar, Društvo Asociacija
  • Urška Jež, Mesto žensk
  • Aleš Kranjc Kušlan, Ekvilib Inštitut
  • Daniela Zečević, Obalni dom upokojencev Koper

12.20 – 12.35 Diskusija z govorkami in govorci

12.35 – 12.45 Zaključek in vabilo na pogostitev 

Po uradnem delu si boste imeli možnost ogledati razstavo in prostore Kreativega centra. 

POPOLDNE

V popoldanskem delu nas čakata dve praktični delavnici, ki ju bomo po metodologiji norveške partnerske organizacije Culture Break Borders izvedli v angleškem jeziku. Predznanje ni potrebno.

Delavnici bosta potekali na dveh različnih lokacijah. V času izvedbe obeh delavnic vam v Kreativnem centru (Tomažičev trg 2, Koper) nudimo kreativne delavnice za otroke, za vse tiste, ki bi potrebovali varstvo.


  • delavnica: Kristian Øverland Dahl, norveški umetnik in učitelj umetnosti

Lokacija: Laboratorij HEKA, Cesta Zore Perello-Godina 3 (amfiteater Bonifika), Koper 

Termin: 16.00 – 18.00 

Kako nam lahko izkušnje umetnikov koristijo pri doseganju ravnotežja med profesionalnim in osebnim življenjem? 

Številni umetniki se soočajo z visokim tveganjem za izgorelost, saj si prizadevajo graditi svojo kariero v zahtevnih razmerah in v močni konkurenci. Čeprav imajo v svojem umetniškem delu občutek svobode in pogosto doživljajo to kot terapevtsko izkušnjo, to ne zmanjšuje pritiska, s katerim se srečujejo. V odziv na te izzive so umetniki razvili raznolike pristope in tehnike, ki jim pomagajo izboljšati in razvijati svoje talente. Na delavnici bomo raziskali nekatere pristope in tehnike, zlasti strategije glasbenika in producenta Briana Ena ter vizualnega umetnika Paula Theka. Umetniki imajo svojo zgodovino in diskurz, čeprav niso strokovnjaki na področju terapije, so vsekakor praktiki slednje. 

Udeležence vabimo, da s seboj prinesejo manjši predmet, ki ima zanje poseben pomen.


  • delavnica: Frode Barth, norveški skladatelj, kitarist, glasbeni producent in glasbeni pedagog – in vodja norveške organizacije: Culture Break Borders.

Lokacija: Laboratorij HEKA, Cesta Zore Perello-Godina 3 (amfiteater Bonifika), Koper 

Termin: 18.00 – 20.00 

Na delavnici bo Frode Barth skozi odprt glasbeni dialog ustvaril prostor za glasbo, kjer bodo udeleženci sodelovali na različne načine. V varnem okolju bodo uporabljali svoj glas, telesne zvoke, ploskanje in žvižganje (za tiste, ki so zmožni), da bodo skupaj ustvarjali glasbeno izkušnjo. Novo glasbo in čustvene izraze bodo oblikovali tako preko spontanih jam session-ov, kjer več ljudi igra skupaj v improvizacijskem duhu, kot tudi preko individualnih prispevkov.

Na delavnici ne bomo ocenjevali ali presojali o tem, kaj je dobro ali slabo v glasbi, ampak bomo raziskovali različne vidike glasbe. Frode bo predstavil kako lahko glasba vpliva na naša čustva, sprošča dopamin ter pomaga ohranjati ravnovesje in moč v vsakdanjem življenju. Današnja znanost potrjuje, kar so mnogi glasbeniki vedeli skozi vso zgodovino, in sicer, da ima glasba številne terapevtske lastnosti. 

Če imate izkušnje z igranjem glasbenih inštrumentov, ste vabljeni, da prinesete svoj inštrument s seboj, tudi če ste ga morda že nekaj časa zanemarjali. V glasbenem kontekstu lahko uporabimo vse zvoke, ki jih ustvarimo.

Vsi, ki želite sodelovati, ste dobrodošli, da prispevate svoj zvok v to glasbeno izkušnjo.

Prijave zbiramo do torka, 14. novembra 2023. Prijavite se lahko tako na dopoldanski, kot tudi na popoldanski del (po sklopih). Prijavite se NA POVEZAVI

Za dodatna vprašanja lahko pišete na info@vcentru.si