BalanCed

NOVICE

VABIMO K PRIJAVI NA ZAKLJUČNO KONFERENCO: S KREATIVNOSTJO DO USKLAJENEGA ŽIVLJENJA

Pridružite se nam na konferenci “S kreativnostjo do usklajenega življenja”, ki bo v torek, 26. marca 2024, med 10. in 13. uro, na prizorišču Edvard, Igriška ulica 5, v Ljubljani. 

Konferenco organiziramo v sklopu projekta »Ustvarjalno ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem – BalanCed« (vcentru.si). Razpravljali bomo o ravnovesju med poklicnim in zasebnim življenjem ter moči, ki jo imata kultura in ustvarjanje na naša življenja. 

Na konferenci želimo predstaviti moč kulture in rezultate projektov, ki z raziskovalnim pristopom potrjujejo prispevek ustvarjanja h krepitvi veščin za boljše soočanje z življenjskimi izzivi. Kultura in ustvarjanje namreč igrata ključno vlogo pri oblikovanju naše identitete, vzpostavljanju povezav z drugimi ter spodbujanju kreativnosti in inovativnosti, poleg tega pa služita kot močna orodja za izražanje, samorefleksijo in soočanje z izzivi v vsakdanjem življenju. 

S pomočjo dobrih praks bo konferenca osvetlila tako znanstveni, kot tudi odločevalski vidik o novih pristopih in strategijah za uporabo kulture in ustvarjalnosti pri spodbujanju blagostanja in ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem. 

KOGA VABIMO? 

Konferenca bo v razpravo združila zaposlene in zaposlovalce iz vseh vrst panog, med drugim tudi javnega in nevladnega sektorja, vabimo pa tudi umetnike oz. predstavnice in predstavnike kreativnega sektorja, lokalne in regionalne akterje ter tudi odločevalce s področja kulture, zdravstva, sociale, izobraževanja, podjetništva in drugih sektorjev ter vse, ki bi vas tema zanimala. 

PROGRAM KONFERENCE:

10:00 – 10:10 Uvodni nagovor

10:10 – 10:40 Predstavitev ugotovitev vrednotenja projekta BalanCed (Mateja Sedmak, Znanstveno-raziskovalno središče Koper)

10:40 – 12:00 Predstavitev primerov dobrih praks skozi okroglo mizo: 

  • Tadej Meserko, vodja Sektorja za raziskave, razvoj in medpodročno povezovanje, Direktorat za razvoj kulturnih politik, Ministrstvo za kulturo
  • Jasmina Ferček, OLOOP, Zavod za sodobno tekstilno umetnost in oblikovanje
  • prof. dr. Andreja Avsec, Oddelek za psihologijo, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani
  • asist. Matej Vinko, dr. med. spec. javnega zdravja, predstojnik Centra za duševno zdravje, Nacionalni inštitut za javno zdravje
  • Polona Torkar, strokovna vodja pisarne in podpredsednica Asociacije


Okroglo mizo bo povezovala Nataša Briški, diplomirana univerzitetna novinarka, magistrica politologije, so-ustanoviteljica in direktorica Zavoda Metina lista.

12:00 – 12:30 Pogostitev 

12:30 – 13:30 Delavnica čuječnost v glini “Clayfulness”, ki bo udeležencem omogočila izkušnjo ustvarjalnega zanosa z refleksijo 

13:30 Zaključek celotnega dogodka

PRIJAVA

Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na dogodek. Prijave zbiramo do ponedeljka, 25. marca 2024, do 12.00, NA POVEZAVI

Za več informacij nam lahko pišete na info@vcentru.si.