BalanCed

NOVICE

VABIMO K PRIJAVI NA DELAVNICO – Keramika v muzeju: o konserviranju-restavriranju keramike 

Delavnica: Keramika v muzeju: o konserviranju-restavriranju keramike in ogled razstave: Kanček Daljnega vzhoda: Predmeti iz Vzhodne Azije v zbirkah pomorščakov 

Vas zanima kako zalepiti svoj razbiti keramični lonček?

Pridružite se nam na delavnici o konserviranju-restavriranju keramike in vodenem ogledu razstave vzhodnoazijskih predmetov. Ogled razstave bo vodila avtorica razstave Bogdana Marinac. Delavnico in ogled razstave bomo izvedli v sodelovanju s Pomorskim muzejem “Sergej Mašera” Piran v soboto, 20. januarja 2024, od 11.00 do 13.00. Dobimo se ob 10:45 v prostorih Pomorskega muzeja “Sergej Mašera”, Cankarjevo nabrežje 3 v Piranu.

Najprej si bomo skupaj ogledali občasno razstavo »Kanček Daljnega vzhoda: Predmeti iz Vzhodne Azije v zbirkah pomorščakov« s poudarkom na keramičnih predmetih iz Vzhodne Azije. Razstava je redka prilika za ogled zanimivih predmetov iz zasebnih zbirk iz cele Slovenije. 

Spoznali bomo konservatorko-restavratorko Ajdo Purger, ki nam bo predstavila svoj poklic in posebnosti pri konserviranju-restavriranju keramike. Svetovala bo kako skrbeti za predmete iz keramike in porcelana iz domačih zbirk in omar. Najpogumnejši pa se bodo lahko preizkusili v sestavljanju fragmentov keramičnega izdelka (seveda to ne bo muzealija, lahko pa prinesete svoj razbiti predmet).

Višja konservatorka-restavratorka Ajda Purger se že več kot 16 let ukvarja s konserviranjem-restavriranjem keramičnih predmetov, tako za muzeje, kakor za zasebne zbirke.

Delavnica je namenjena vsem, ki bi želeli pobliže spoznati restavriranje keramike.

Predznanje na delavnici ni potrebno in udeležba je popolnoma brezplačna.

POMEMBNE INFORMACIJE

Če želite, lahko na delavnico prinesete svoj razbiti keramični predmet, v nasprotnem primeru se boste lahko v lepljenju preizkusili na lončkih za rože.

Število mest je omejeno na 12 udeleženk_cev.

Prijave zbiramo do četrtka, 18. januarja 2024, na TEJ POVEZAVI

Za več informacij smo vam na voljo na info@vcentru.si

Vir fotografije: arhiv Narodnega muzeja Slovenije.

Vabljeni k prijavi!